KARRIEREMULIGHEDER

Karrieremuligheder
Målet er, at du under uddannelsen opnår kvalifikationer svarende til efterfølgende at kunne bestride et job som designer i beklædningsindustrien enten ved ansættelse i en virksomhed eller som selvstændig designer.

Vores komprimerede og intense undervisningsforløb giver dig efter eksamen mulighed for at søge job som designer, produktudvikler, tekstilprintdesigner, illustrator og designassistent i allerede etablerede beklædningsfirmaer i beklædningsindustrien. Det vil også give dig muligheder for en karriere inden for teater- og filmverdenen – som medarbejder eller selvstændig kostumier.

Du kan endvidere starte virksomhed med eget design – med kvalifikationer til selvstændigt at kunne arbejde med alle led i processen fra idé til færdigt produkt. Endelig vil du være i stand til at medvirke ved fremstilling af trendmaterialer, moodboards, salgsmapper m.m.

Alternativt kan du bruge uddannelsen til jobs som mønsterkonstruktør, modelopsyer, stylist eller underviser inden for beklædningsfaget.

Eksempler på karrieremuligheder
Primære muligheder:

 • Beklædningsdesigner
 • Produktudvikler
 • Tekstilprintdesigner
 • Designassistent
 • Kostumier
 • Selvstændig virksomhed med eget design
 • Trendresearcher

Alternative muligheder:

 • Mønsterkonstruktør
 • Modelopsyer
 • Stylist
 • Underviser
karrieremuligheder design

Eksempler på tidligere studerendes karrierevej

Anne-Marthe – studerede på akademiet fra 2004-2006

Da Anne-Marthe havde afsluttet sin uddannelse fra akademiet, startede hun som designassistent hos den norske designer Cecilie Melli, hvor hun arbejde i 2 år, inden hun blev produktudvikler hos Bergans of Norway, hvor hun var ansat i 1,5 år.

Derefter blev hun ansat hos endnu en norske designer, Leila Hafzi, hvor hun i 3 år arbejdede som produktionschef I Nepal.

Nu har Anne-Marthe og en veninde startet deres eget firma A/BARENESS, med smykker og tilbehør som er bæredygtigt produceret i Nepal.
A/BARENESS Smykkerne er blevet omtalt I norske Costume i forbindelse med lanceringen i maj 2013 – læs her.

Andrea – studerede på akademiet fra 2008-2010

Andrea har siden 2011 arbejdet som designer for Jack & Jones China.

Hun har til dagligt ansvaret for fire kategorier af tøj i en af deres mange kollektioner som sælges i Kina. Andrea rejser flere gange om året på inspirationsrejser i Europa, og besøger også hovedkontoret i Beijing, for at tjekke op på produktionen. Andrea arbejder hovedsageligt i programmet Adobe Illustrator, hvor hun tegner tekniske produktionstegninger, og hun har daglig kontakt med indkøbere og grafikere som led i kollektionsopbygningen.

Gitte og Emilie – studerede på akademiet fra 2009-2011

Gitte og Emilie åbnede deres egen systue Custom Couture, efter at have afsluttet deres uddannelse fra akademiet. I hjertet af København har de siden 1. februar 2012 taget imod kunder, der skal have syet fra bunden eller have lavet forandringer eller reparation af deres tøj. Ud over dette har de solgt deres eget og andre studerendes tøjdesign, samt lavet opgaver for danske designere. De er nu ved at udvide med en kollektion af herrebeklædning, og de arbejder hele tiden på nye og spændende ideer.

Besøg Custom Couture på Klarboderne 10, 1115 København K.