OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL

De mest stillede spørgsmål vi får omkring Fashion Design Akademiet og vores uddannelse kan du se svaret på her.

HVORDAN BLIVER MAN OPTAGET PÅ FASHION DESIGN AKADEMIET?

HVAD KOSTER DET AT GÅ PÅ AKADEMIET?

Alt omkring priser og udgifter i forbindelse med at gå på studiet finder du her.

Vi anbefaler, at du ud fra disse informationer udarbejder et budget, så du har overblik over din økonomi under uddannelsesforløbet.

KAN MAN FÅ SU?

Ja, vores 2-årige uddannelse er SU-berettiget og du har mulighed for at få et supplerende stipendium som hjælp til betaling af uddannelsesafgiften

– og så kan du naturligvis søge om studielån.

Se mere om SU og Stipendium her.

ER AKADEMIET BEHJÆLPELIG MED AT FINDE JOBS EFTER ENDT UDDANNELSE?

Nej, jobsøgning hører ikke ind under vores opgaver. Det er som ved alle andre uddannelser de studerende selv, der skal finde jobs efterfølgende.

Af erfaring ved vi, at dem, som er ihærdige og initiativrige alle får jobs efterfølgende. Intet kommer af sig selv. Du kan læse mere om tidligere elevers karrierevej her.

HVAD ER DE BEDSTE RÅD I KAN GIVE VEDR. UDDANNELSESFORLØBET?

Der er normalt rigtig travlt på studiet, så derfor er det en rigtig god idé at du planlægger og tilrettelægger arbejdet undervejs ved opgaveløsninger. Det giver et løbende overblik over din tid og du undgår for meget stress. Og såfremt du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, straks henvender dig til den pågældende underviser.

Det er en fordel at være i besiddelse af en høj stresstærskel og en god arbejdsdisciplin. Det også er en rigtig god idé at møde op til alle timer, fordi der hele tiden bliver undervist i noget nyt.

SKAL MAN KUNNE SY OG TEGNE INDEN MAN BEGYNDER PÅ UDDANNELSEN?

Det er ikke en forudsætning at kunne sy og tegne inden du begynder på studiet.

Det kan dog være en fordel af have kendskab til enten syning, tegning eller noget andet brancherelevant – fordi det på den baggrund ikke vil være alt, som et helt nyt for dig.

Hvis du gerne vil begynde på vores uddannelse og hverken kan sy eller tegne anbefaler vi, at du forinden du påbegynder studiet deltager på nogle af vores korte kurser i individuel syning og modeillustration. Så lærer du også akademiet og nogle af vores undervisere at kende inden du begynder på dit studie.

HVIS JEG NU IKKE ER HELT SIKKER PÅ OM UDDANNELSEN ER NOGET FOR MIG, KAN JEG SÅ STOPPE UNDERVEJS?

Du skal kun begynde på uddannelsen, hvis du er helt sikker på at det er noget for dig.

På din indmeldelsesblanket skriver du under på, at du vil deltage i vores 3-årige uddannelse. Dermed forpligter du dig til at gennemføre uddannelsen herunder at betale uddannelsesgebyret i de 3 år uddannelsen varer.

Derfor regner vi med, at du som vores kommende studerende overvejer din situation grundigt, inden du tilmelder dig og binder dig på vores uddannelse. I forhold til, om det noget du virkelig vil og er i stand til at gennemføre – både personligt og økonomisk.

Undervisningsafgiften, som de studerende indbetaler, er vores eksistensgrundlag, da vi ikke får støtte fra staten, ligesom de offentlige uddannelsesinstitutioner. Vi kan derfor ikke drive akademiet og levere kvalitet, hvis halvdelen af de studerende vælger at springe fra undervejs og vi dermed mister store dele af vores primære indtægtskilde.

Hvis du alligevel skulle beslutte dig for at stoppe undervejs, skal du derfor betale den fulde uddannelsesafgift for den tid der måtte restere af uddannelsesforløbet.

HVAD NU HVIS JEG BLIVER GRAVID UNDERVEJS I UDDANNELSEN?

Da vores uddannelse er en kortere videregående uddannelse, ser vi meget gerne, at du som studerende ikke planlægger en graviditet midt i studiet.

Det er som udgangspunkt ikke muligt at hoppe ind og følge undervisningen midt i et studieår, da vi ikke kan garantere, at der er plads, så det vil betyde, at man skal starte forfra på enten 1., 2. eller 3. år og dermed betale uddannelsesafgift igen i overlapningsperioden.

Vi kan heller ikke altid garantere, at du f.eks. kan hoppe ind og tage 3. årgang, hvis det er det, du mangler. Det kan derfor betyde, at du bliver meget forsinket med færdiggørelsen af dit studie.

Vi anbefaler derfor kraftigt, at du ikke planlægger at blive gravid i løbet af studiet.

HVAD GØR JEG HVIS JEG BLIVER SYG UNDER EKSAMEN?

Såfremt du bliver udsat for akut sygdom under eksamensforløbet, som forhindrer dig i at gå op til endelig eksamen, er der mulighed for at gå til sygeeksamen ved efterfølgende års afsluttende eksamen. Her startes der forfra på eksamensforløbet med en ny opgave.

HVORDAN ER MULIGHEDEN FOR AT SØGE LEGATER?

Der findes flere muligheder:

www.fashionforest.dk kan du søge et legat, der tildeles forskere, studerende og tidligere studerende inden for marketing og marketingrelaterede emner samt mode og moderelaterede emner på danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner.

Eventuelle forskningsmæssige formål tildeles signifikant vægt i udvægelsesprocessen, men alle nuværende og tidligere studerende, som arbejder med eller planlægger at arbejde med et marketingprojekt eller projekt, der vedrører mode, opfordres til at søge.

www.legatbogen.dk er der mulighed for at søge målrettet efter legater, der matcher et givent projekt, fag eller uddannelse.

Legatbogen er en gratis søgemaskine, der har registreret alle fonde og legater i Danmark. De hjælper ansøgere med at finde midler samt fonde & legater til at få de rigtige ansøgere.

Vi har ikke mulighed for at hjælpe dig med legatsøgning. På Legatbogens hjemmeside finder du guides og eksempler på, hvordan du får succes med din legatsøgning.

Hos Fundraising.how rådgiver de studerende i legatsøgning. Danske studerende har modtaget over 5 mio. kr. i legater på baggrund af deres råd og vejledning.

I forlængelse af dette har Fundraising.how udarbejdet en lang række gratis tilgængelige artikler målrettet studerende. Se artikeldatabasen her >> Her redegøres der for mange af de forhold, som studerende skal tage højde for i forbindelse med ansøgning af fonde til studie- og praktikophold i ind- og udland.

Denne gratis database opdateres og udvides løbende.